fbpx


vaak gestelde vragen, FAQ

Waar staat de naam GuCopia voor?
"Copia" is Latijn voor "Voorraadkamer". 'T zou mooi zijn geweest, had "Gu" gestaan voor "Nooit meer een lege", want dat was oorspronkelijk de bedoeling: Nooit meer een lege voorraadkamer met GuCopia. Maar "Gu" is gewoon een prefix waardoor de naam uitspreekbaar én betekenisloos is in elke taal.
Hoe spreek je GuCopia uit?
[Xu-kó-pia] [Goekópia]
Kan iedereen GuCopia gebruiken?
Iedereen met een BTW- of ondernemingsnummer kan GuCopia gebruiken. Niet alleen freelancers, managementvennootschappen, KMO's en corporate bedrijven, maar ook vrije beroepen , VZW's enz.
Heb ik een BTW nummer nodig om GuCopia te gebruiken?
Je hebt geen BTW-nummer nodig. Een ondernemingsnummer is voldoende.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van GuCopia voor KMO's?
In eerste instantie krijg je als klein bedrijf of zelfstandige dezelfde voordelen als multinationals bij jouw aankopen. Zo bespaar je tot 55% netto. Daarnaast zorgt de software ook voor een vereenvoudiging van alle aankoopadministratie en bespaar je dus ook op overhead, tijd en energie. Is er een product of dienst niet voorhanden op GuCopia, kan je van de e-procurement knop gebruik maken om een RFQ te lanceren. Je krijgt ook een jaarlijkse kickback op al jouw aankopen bij GuCopia leveranciers in de vorm van GuCopian. Hiermee kan je op het einde van het eerste jaar aankopen doen op het platform.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van GuCopia voor corporate bedrijven?
GuCopia is een zeer eenvoudige en intuïtieve software die een bedrijf in staat stelt op elk niveau (gebruikers, afdelingen, projecten) en voor elke parameter (budgetlimieten, hiërarchie, validatiestromen) op een heel overzichtelijke manier aankoopstromen te beheren, te rapporteren en te analyseren.
Is GuCopia compatibel met andere applicaties?
Ja, GuCopia is open source. Wil je onze aankoopsoftware integreren in jouw bestaande applicaties, kunnen we een koppeling op maat initiëren.
Wat is de visie van GuCopia?
"De visie van GuCopia draait rond desintermediation of het tussenuit knippen van de tussenhandelaars tussen eindklanten en fabrikanten. Veel “tussen’s” in één zin maar met één constante: de wetenschap dat bij elke “tussen” een groot deel van de marge blijft “plakken”. We zijn ervan overtuigd dat binnen dit en X-aantal tijd de consument zijn Becel rechtstreeks bij Unilever zal bestellen. Of meer nog. Dat via IoT de slimme Samsung frigo zal merken dat de Becel op is en rechtstreeks bij Unilever een bestelling zal plaatsen zonder tussenkomst van welke distributeur dan ook. Maar uiteraard wel na validatie van de eigenaar van de frigo via een intelligente bestelsoftware. Science fiction? Neen, want de eerste aanzet is met GuCopia gegeven. "
Wat is het verdienmodel van GuCopia?
Het revenue model van GuCopia is gebaseerd op een commissie die we krijgen van onze preferred partners. Deze commissie is gebaseerd op het jaarvolume dat via Gucopia wordt besteld.Daarnaast is er een licentiemodel voor bedrijven die wél willen gebruik maken van de software om leveranciers te beheren, maar níet willen bestellen bij GuCopia leveranciers omdat er al lopende contracten zijn met bestaande leveranciers.
Hoe kan ik uitstappen?
Op elk moment kan je uitstappen. Je hoeft geen contract te tekenen om gebruik te maken van de voordelen van GuCopia.
Wat zijn de voordelen voor een GuCopia leverancier?
Omwille van de digitalisatie van het bestelproces (en het digitaal onboarden voor diensten) is er minder overhead nodig voor de behandeling van de orders. Daarnaast biedt GuCopia een mooi en groeiend aantal portentiële klanten aan waarmee de leveranciers rechtstreeks via een intern dashbord kunnen communiceren of promoties kunnen doorpushen. Daarom zijn leveranciers en fabrikanten bereid een deel van hun marge af te staan aan de GuCopia gebruikers en verplaatst de kracht van de onderhandelingspositie van de distributeur/fabrikant naar de eindconsument.
Hoe verkrijgt GuCopia de kortingen van leveranciers?
De relatie met onze leveranciers resulteert in een win-win. Omwille van de digitalisatie van het bestelproces is er minder overhead nodig voor de behandeling van de orders. Daarnaast biedt GuCopia een mooi en groeiend aantal portentiële klanten aan waarmee de leveranciers rechtstreeks via een intern dashbord kunnen communiceren of promoties kunnen doorpushen. Daarom zijn leveranciers en fabrikanten bereid een deel van hun marge af te staan aan de GuCopia gebruikers en verplaatst de kracht van de onderhandelingspositie van de distributeur/fabrikant naar de eindconsument.
Waarom kan ik gratis bestellen?
Je kan gratis gebruik maken van de bestelsoftware omdat ons business model gebaseerd is op een volume korting die we krijgen van onze leveranciers. Voor extra services betaal je dan wel weer een abonnement maar voor het bestellen en ontvangen van goederen op zich, heb je geen abonnement nodig.